November 16-18. között rendezik meg az idei évben az Automotive Hungary kiállítást a Hungexpo területén. 2020 tavaszától kezdve az idei nyárig a koronavírus-járvány miatt csak korlátozott számban és megkötésekkel lehetett tartani fizikai eseményeket, így a rendezvényt minden bizonnyal nagyon várják már az érintettek. Az autopro.hu a kiállításon részt vevő cégekkel folyamatosan készít interjúkat őszig, ezúttal Hajós László, a Time 4 Upgrade Kft. ügyvezetőjének válaszait közöljük.

 

Miért tartja fontosnak, hogy a cég részt vegyen az Automotive Hungary kiállításon?

A Time 4 Upgrade Kft. hároméves fennállásával még induló cégnek számít. Emellett az általunk meghonosítani és kiterjeszteni kívánt termék és szolgáltatásportfólió – az ipari ethernet alapú hálózatok tervezése és prediktív jellegű karbantartása – még nagyon új technológiának számít. Nagyon fontos számunkra, hogy minél szélesebb, ám célspecifikus közönségnek mutathassuk be eszközeinket és tudásunkat. Ebben segít nekünk és ehhez nagyon jó platform az Automotive Hungary kiállítás.

Korábban is részt vettek már ezen a rendezvényen?

Igen, a tavalyi Automotive Hungary-re kiállítóként látogattunk el, azonban a járványhelyzet miatt sajnos kevesebb látogató merészkedett ki a rendezvényre. Ennek ellenére nincs kétségünk a kiállítás hasznosságát és szükségességét illetően.

Milyen terméket vagy szolgáltatást fognak bemutatni az idei kiállításon?

Cégünk célja, hogy az ipari kommunikációban az elkövetkezendő pár évben komoly piaci szereplővé váljon. Ehhez szükség van a házon belüli mérnöki tudásra és a jó külső partnerekre egyaránt. Mivel az ismertségi tőkénk javarészt német fejlesztő és szabványformáló cégekből áll, ezért velük kötöttünk együttműködési és disztribúciós megállapodásokat.

Ki fogjuk állítani az Indu-Sol cég Pofinet switcheit, melyek a világon egyedülálló köpenyáram méréssel és komplett kábeldiagnosztikával vannak felvértezve. Emellett a szabadalmukként fémjelzett Profinet Inspector NT hálózat analizátorukat is, melynek segítségével komplett Profinet hálózatok permanens diagnosztikája válik lehetővé.

Felvonultatjuk a Schildknecht AG vezetéknélküli Profinet és Profibus eszközeit, valamint a távoli karbantartáshoz fejlesztett, biztonságos VPN routereit.

Idén debütálnak nálunk és a kiállításon a Hilscher terepi gateway rendszerei, melyek mindennemű ipari hálózatok között biztosítanak átjárhatóságot valós idejű adatátvitel mellett.

Végül, de nem utolsó sorban pedig a saját fejlesztésű CMMS rendszerünk, a TAMMS (Total Automated Maintenance Management System) is prezentálva lesz. Egy teljesen karbantartási igényre formált, kényelmes és informatív karbantartásirányító rendszer.

Milyen látogatókra számítanak a kiállításon? Kikkel szeretnének találkozni?

Mérnökökkel, karbantartókkal és újdonságokra, innovációra nyitott vezetőkkel szeretnénk találkozni. Fontosnak tartjuk, hogy minden szegmensben megvilágíthassuk tapasztalataink alapjait, legfőképp, hogy nincs digitalizáció ipari kommunikáció nélkül. Valamint mára a buszrendszerek és komponenseik éppoly természetes építőelemei egy automatizmusnak, mint a villanymotorok, vagy a hidraulika – ezért tervezése, hitelesítése és karbantartása egy új szakmai és tervezési kihívást jelent, melynek a feszített versenyben fontos megfelelni.

Mit várnak az esemény keretében megrendezésre kerülő szakmai fórumoktól?

A fórumokon rengeteg aktualitásról és távlati tervekről esik szó. Ezek ismerete és figyelemmel kísérése fontos a technológiával foglalkozó cégeknek. A piaci társak, a lehetséges jövőbeni partnerek megismerése szintén érdeklődésre tart számot.

A 2021. november 16-18. között megrendezésre kerülő Automotive Hungary kiállítást már IX. alkalommal tartják meg. A közel egy évtizede létrehozott rendezvény célja, hogy a magyar járműipar szakmai szereplői, a magyar autógyártóktól kezdve a beszállítókon át a kis- és középvállalkozásokig, találkozhassanak egymással.

A rendezvény mindig is elkötelezett volt a legújabb technológiák és trendek bemutatása iránt, így az idei kiállítás és a hozzá kapcsolódó konferenciák középpontjában a mesterséges intelligencia, az 5G, az elektromos hajtás és az Ipar 4.0 áll.