Részletek

Hilscher NT 151-RE-RE

Gateway két real-time-ethernet hálózat közötti adatforgalmazáshoz.
Az NT 151 ki-, és bemeneti adatokat közvetít két tetszőleges ipari real-time-ethernet hálózat között. Homogén és heterogén hálózatban történő alkalmazásra is megfelelő megoldás, több, mint 40 kombinációban képes a protokollok közötti konvertálásra.
A gateway egyszerű ki-, és bemeneti eszközként illeszthető az elsődleges hálózatba, így bármely PLC-vel kompatibilis. A szekunder hálózatban az NT 151 szintén lehet ki/bemeneti eszköz, vagy busmasterként is vezérelheti az alatta lévő eszközöket. Minden alkalmazáshoz tetszőlegesen konfigurálható a ki/bemeneti adatok hossza. Az elsődleges hálózat ki/bemeneti adatai hozzárendelhetők a szekunder hálózat megfelelő ki/bemeneteihez, és fordítva.
Az eszközben két saját, külön vezérlővel ellátott hálózati interfész található, melyek mindegyike egy-egy switchel integrált dupla ethernet csatlakozóhoz kapcsolódik. Ez a felépítés biztosítja a két csatlakoztatott hálózat biztonságos szétválasztását. Csillag, gyűrű vagy vonal topológia is felépíthető vele további periféria szükségessége nélkül. A két kontroller egymástól függetlenül működik, csak a ki/bemeneti adatokat cserélik egymás között egy adatpufferen keresztül. Az adatfeldolgozás kevesebb, mint 10 ms-ot vesz igénybe.
Az eszközök előre telepített firmware-ekkel és liszenszekkel, vagy azok nélkül is rendelhetők.