Részletek

NL 51N-DPL

PROFINET / PROFIBUS Proxy connector

A netLINK PROXY-val bármely PROFIBUS DP Slave egy fölérendelt PROFINET hálózatba integrálható. A csatlakozóként kialakított eszköz közvetlenül a DP Slave PROFIBUS DP interfészére csatlakozik, és RJ45 aljzaton keresztül csatolható a PROFINET hálózathoz.
A PROFINET oldalon a netLINK úgy viselkedik, mint egy közönséges I/O eszköz. A PROFIBUS és a PROFINET International (PI) irányelveinek megfelelően a DP Slave folyamatadatai modulként vannak leképezve a PROFINET slotra/subslotra.

Az üzembe helyezés az Ethernet porton, közvetlen PC-kapcsolaton keresztül, vagy ha már telepítve van, PROFINET switchen keresztül történik működés közben. A netLINK PROXY az FDT/DTM-alapú SYCON.net eszközzel konfigurálható, mely letölthető a Hilscher weboldalairól.

Csak néhány lépésre van szükség ahhoz, hogy a netLINK működésre kész legyen. Ha a slave GSD-fájlja nem érhető el közvetlenül, egy scan funkció lehetővé teszi annak automatikus azonosítását a PROFIBUS-on. Amint a slave konfigurációja és I/O folyamatadat-hossza azonosításra kerül, a SYCON.net automatikusan átalakítja a paramétereket szabványos GSDML-fájllá. A fájl ezt követően bármely PROFINET vezérlő eszközbe importálható.

A netLINK Proxy 24 V-os tápellátással rendelkezik. A telepítés során a feszültség kényelmesen levehető a DP-Slave-ről, és rácsatolható a két érintkezős COMBICON csatlakozóra. A PROFIBUS kis átviteli távolsága szükségtelenné teszi a végellenállást.

A netLINK PROXY-val költséghatékonyan és egyszerűen integrálhat egy meglévő PROFIBUS DP-Slave eszközt a PROFINET világba, amivel megspórolhatja az ilyen irányú saját fejlesztést.